Kimči (originálny názov kimchi) je jedlo, ktoré pochádza pôvodne z Kórey. Považuje sa dokonca za kórejské národné jedlo – kto navštívil túto krajinu vie, že kimchi sa tam jedáva doslova ku všetkému – tvorí prílohu alebo základ skutočne každého jedla.
V tejto ázijskej krajine sa
kimči jedáva na raňajky, obed aj večeru a vy by ste si mali brať príklad :)
Kimchi je označenie pre jedlo, ktoré je slané, pozostáva zo sezónnej zeleniny a je
fermentované.
Receptov na kimči je mnoho, názory na to, čo by kimchi malo obsahovať sú hlavne v Európe rôzne. V Kórei majú v správnom zložení úplne jasno. Rovnako aj v spôsobe prípravy.
Základné zložky v tradičnom kórejskom kimchi sú nasledujúce: čínska kapusta, cibuľa, cesnak, cukor, soľ, rybacia omáčka a krevety. Na dochutenie sa používa červené korenie a chilli.
Dnes sú známe stovky receptov na kimchi a márne by sme pátrali po tom „najsprávnejšom“.
Záleží od vašich chutí a preferencií.
Naše
kimchi je tvorené
originálnou receptúrou, ktorú sme vyladili tak, aby objímala všetky chuťové poháriky, bola tak akurát – ani nie málo, ani nie až príiš štipľavá a hlavne – naše kimči je pripravené tak, aby bolo
stále živé a plné probiotických kultúr.Kimči od Fermentatkov pripravujeme
bez živočíšnych zložiek – je vegánske a bez lepku (sójová omáčka použitá v recepte je bezlepková).
Chcete si kimči vyrobiť doma? Pripravili sme pre vás nejaké jednoduché kimči recepty.
Nebaví vás krájať kapustu a ČAKAŤ, kým prebehne fermentácia?
Objednajte si kimči hneď prostredníctvom našej stránky.